مواد لازم:
• مرغ دودی: ۲۵۰ گرم
•سیب زمینی ریز: ۴ عدد
•کره آب شده: ۲۵ گرم
•کره گیاهی: ۲۵ گرم
•پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
•سیر: یک حبه، ساطوری
•آرد: یک قاشق غذاخوری
•شیر: ۳۰۰ میلیلیتر
•جعفری ساطوری: ۲ قاشق غذاخوری
•نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
🛠روش تهیه:
۱️⃣ فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد داغ کنید. برای تهیه سس، کره گیاهی را در یک قابلمه کوچک آب کرده و پیاز آب گرفته را ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود و کمی رنگ بگیرید. سیر را اضافه کرده و پس از ۳۰ ثانیه آرد را اضافه کرده و با پیاز و کره مخلوط کنید. شیر را اضافه کرده و دائم هم بزنید تا به غلظتی برسد که روی قاشق چوبی،یک لایه نازک از آن بماند. نمک و فلفل سس را اندازه کنید.
۲️⃣ یک ظرف نسوز را چرب کنید. کف آن را با مرغ دودی که به اندازه یک بند انگشت خرد کردهاید پر کنید. جعفری ساطوری را با سس مخلوط کرده و روی مرغ بدهید.
۳️⃣ سیبزمینیها را ورقه کرده و خشک کنید. ورقههای سیبزمینی را روی گراتن چیده و کره آب شده را با قلممو روی آنها بمالید. کمی نمک پاشیده و ظرف را ۲۰ دقیقه در طبقه وسط بگذارید تا سیبزمینی برشته و طلایی شود.
👌نکات
۱- به جای مرغ از ماهی دودی استفاده کنید.
۲ – ضخامت ورقههای سیبزمینی باید حدود یک میلیمتر باشد.
۳ – برای غنیتر شدن گراتن از بروکلی، نخودفرنگی و لوبیای سبز آبپز استفاده کنید.